BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lesz elsöprő a vegetarianizmus előretörése

Az következő évtizedben a hús- és tejpiacot a fenntarthatóság, a társadalmi és egészségügyi aggályok befolyásolják, mind a termelési típusok, mind a fogyasztási minták tekintetében – olvasható az Európai Bizottság jelentésében.

A környezettel és az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmak azt eredményezik, hogy a fogyasztók nagyobb figyelmet fordítanak a gyártási folyamatra és a termékek származására. A fogyasztói szokásokat az egészségügyi megfontolások, valamint a kényelem is vezérlik. Összességében az Európai Unió egy főre jutó húsfogyasztása a 2018-as 69,8 kilogrammról 2031-re 67 kilogrammra csökken - áll az Európai Bizottság következő egy évtizedre szóló előrejelzésében. 

Mérséklődhet a sertéshús fogyasztás, de nőhet a baromfifélék fogyasztása. A baromfihúsról a többi húshoz képest az embereknek az a benyomása, hogy egészségesebb, valamint az elkészítésének kényelmesebb módja, illetve a fogyasztása során a vallási kötöttségek hiánya is hozzájárul ahhoz, hogy e termék esetében fennmaradjon a növekvő kereslet.

A teljes cikk az Agroképen olvasható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.