A környezettel és az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmak azt eredményezik, hogy a fogyasztók nagyobb figyelmet fordítanak a gyártási folyamatra és a termékek származására. A fogyasztói szokásokat az egészségügyi megfontolások, valamint a kényelem is vezérlik. Összességében az Európai Unió egy főre jutó húsfogyasztása a 2018-as 69,8 kilogrammról 2031-re 67 kilogrammra csökken - áll az Európai Bizottság következő egy évtizedre szóló előrejelzésében.
Mérséklődhet a sertéshús fogyasztás, de nőhet a baromfifélék fogyasztása. A baromfihúsról a többi húshoz képest az embereknek az a benyomása, hogy egészségesebb, valamint az elkészítésének kényelmesebb módja, illetve a fogyasztása során a vallási kötöttségek hiánya is hozzájárul ahhoz, hogy e termék esetében fennmaradjon a növekvő kereslet.
A teljes cikk az Agroképen olvasható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.