BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínában nyit gyárat az Audi

Novemberben még az engedélyek késéséről beszélt az Audi, ám időközben zöld jelzést kapott a projekt. Az autógyártó 2025-re kínai eladásainak harmadát elektromossá szeretné tenni.

Megkapta az engedélyt a Volkswagen konszern Audi márkája és kínai állami tulajdonú partnere, a FAW Group a közös vállalatuk elektromos járműveket gyártó üzemének 3,3 milliárd dolláros beruházására – olvasható a kínai kormány közleményében.

A kivitelezés áprilisban kezdődhet meg az északkeleti Jilin tartományának fővárosában, Csangcsunban – jelezte  tartomány építési felügyelete. 

Az üzem 2024 decemberében kezdi meg a termelést, és a felügyelet szerint éves gyártási kapacitása 150 ezer autó lesz. 

A közleményéből az is kiderült, hogy az engedélyt február 11-én adták meg, és hogy a vállalkozás három elektromos modell, köztük az Audi e-tron SUV gyártását tervezi.

Az Audi FAW NEV projekt fontos sarokköve az Audi elektromobilitási stratégiájának Kínában

– értékelte a Volkswagen szóvivője a beruházás hivatalos engedélyezéséről kiadott közleményt, aki szerint a második negyedévben indulhat meg z építkezés.

Fotó: Audi

A világ legnagyobb autópiacán, Kínában a Volkswagen konszern prémium márkája 2020 októberében írt alá szándéknyilatkozatot a FAW-val elektromos járművek (EV) közös gyártásáról, ám novemberben a hatósági engedélyek miatt az üzem késéséről számolt be.

A német autógyártó már régóta folytat együttműködést a FAW-val belsőégésű motoros autók gyártásában Csangcsunban és a déli Foshan városában. Az Audi a sanghaji székhelyű SAIC Motor autógyártóval is tervez együttműködést kialakítani közös gyártásról, 

azzal a céllal, hogy 2025-re a kínai eladások egyharmadát elektromos meghajtású járművek tegyék ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.