BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Macron és Putyin együtt aggódnak Moszkvában

Még nem tudni, hoz-e diplomáciai áttörést Emmanuel Macron francia és Vlagyimir Putyin orosz elnök moszkvai találkozója.

Moszkva osztja Párizs aggodalmait az európai biztonsági helyzetet illetően - mondta a Reuters jelentése szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozójuk kezdetén a Kremlben Emmanuel Macron francia elnöknek, aki azért érkezett a keleti fővárosba, hogy megoldást találjon a háborúval fenyegető orosz-ukrán válságra.

Fotó: GRIGORY SYSOEV / AFP

A találkozó kezdetén Putyin nyugtázta a francia erőfeszítéseket, hogy megoldják az európai biztonságot veszélyeztető problémákat, köztük az ukrán válságot. A Reuters szerint 1845-kor várható az élő közvetítés a két elnök sajtótájékoztatójáról.

A Politico előzetese szerint a választásokra készülő Macron már magával a találkozóval is nagy nemzetközi súlyú európai politikusként pozicionálja magát, ugyanakkor a megbeszélések előtt tanúsított kompromisszumképessége aggodalmakat is kelt a franciák szövetségesei között, hogy túl nagy engedményeket tesz az oroszoknak.

Közben Brüsszelben a Financial Times információi szerint készülnek a vészforgatókönyvek arra az esetre, ha mégis háború törne ki Oroszország és Ukrajna között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.