BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A pillanat, amikor az orosz páncélozott járművek tüzet nyitnak egy bucsai kerékpárosra (VIDEÓ)

Még február végén készítette a légifelvételt az ukrán hadsereg. A város visszafoglalása után megtalálták a videón látható kerékpárost.

A mai napon nyilvánosságra hoztak egy légi videofelvételt, amin az látható, ahogy orosz harckocsik tüzet nyitnak egy az utcán sétáló civilre - számolt be róla a Pravda.com. A felvételen az látható, ahogy Bucsa városban egy férfi lassan sétál végig a kerékpárjával a Vokzalna utcán. A kereszteződésben ráfordul a Yablunska utcára, ahol több orosz harckocsi is áll. Amikor a biciklis befordul a sarkon a két harckocsi egymás után tüzet nyit. Egy épület eltakarja, hogy mi történik a férfival, de látható, hogy füstfelhő száll fel a becsapódások után. A videót az ukrán fegyveres erők rögzítették még február végén, amikor még az orosz csapatok felügyelték a várost.

A felvételt több nyugati sajtóorgánum is nyilvánosságra hozta, itt a Sky News által megosztott verzió látható:

A videó az után került elő, hogy az oroszok kivonultak Bucsaból és az ukránok feltérképezték a visszafoglalt települést. Ennek során fényképeket és videókat készítettek a városban hátrahagyott állapotokról. Több felvétel készült azon a helyen is, ahol korábban a kerékpárost megtámadták.

Az újabb videón látszik, hogy az ukrán katonák megtalálták a kerékpáros holttestét a biciklivel együtt. 

A légifelvételen nagyon valószínű, hogy BMD-4-es harckocsik láthatók. Ezek a gépek általában 100 milliméteres löveggel és 30 milliméteres gépfegyverrel vannak felszerelve.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.