BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még a Ferrari sem tudta lehagyni az inflációt, drágulnak a luxusautók

Jelenleg sokan keresik a piros sportautókat, jövőre azonban csökkenhet az érdeklődés az egyre feljebb kúszó infláció miatt.

Kénytelen árat emelni a 215 ezer eurós Portofino és az 1,6 millió eurós Monza modellt gyártó Ferrari a jövő év első negyedévében – jelentette be Benedetto Vigna vezérigazgató keddi sajtótájékoztatóján.

Fotó: Gabriel Bouys / AFP

Emellett a vállalat megemelte az egész éves bevételre vonatkozó előrejelzéseit, mivel az erős kereslet egyelőre segít ellensúlyozni az olasz gyártót sújtó magasabb költségeket.

Vigna elmondta, már a jövő évre is kaptak megrendeléseket, azonban várhatóan 2023-ban mérséklődnek a vásárlások. Most elsősorban az elektromos autók fejlesztésére fókuszálnak, az észak-olaszországi gyárat az akkumulátoros kocsik fellegvárává próbálják átalakítani az elkövetkező években. Jelenleg hibrid modelljeik vannak, amelyek a Ferrari teljes megrendeléseinek mintegy 17 százalékát tették ki a második negyedévben.

Megtalálta a megoldást a Ferrari, így csökkentené a károsanyag-kibocsátást

Kiderült, hogy az elektromos autó a cég versenycsapatának technológiáját használja majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.