BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ursula von der Leyen máris felszólította Liz Trusst

Az európai vezető reményét fejezte ki a konstruktívabb kapcsolat kialakításában Nagy-Britannia új miniszterelnökével. Ennek jegyében már fel is szólította a korábbi szerződések betartására.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn reményét fejezte ki, hogy az EU, illetve Nagy-Britannia és Észak-Írország között létrejött megállapodásokat „teljesen tiszteletben fogják tartani”. Mindezt azt követően nyilatkozta, hogy a brit Konzervatív Párt  jóvoltából Liz Trusst nyerte el a miniszterelnöki posztot. 

Brussels,,Belgium.,10th,July,2019.,Ursula,Von,Der,Leyen,The
Fotó: Shutterstock

Az EU és az Egyesült Királyság partnerek. Együtt számos kihívással nézünk szembe, a klímaváltozástól az ukrajnai háborúig. Konstruktív kapcsolatot remélek megállapodásaink teljes betartásával 

– írta Ursula von der Leyen a Twitteren, azzal összefüggésben, hogy Liz Truss azzal fenyegetőzött, hogy nem fogja alkalmazni az EU-val kötött Brexit-megállapodás Észak-Írországra vonatkozó rendelkezéseit.

Mint korábban megíruk, egy héten belül előáll válságkezelési tervével Liz Truss, akit a konzervatívok megválasztottak a párt és egyben a kormány élére. A piacok azonban aggódnak, hogy az ígért adócsökkentés csak tovább ront az egyébként is katasztrófához közeli gazdasági helyzeten.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.