BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vízkorlátozás jön Belgiumban

Vízhasználati korlátozást vezettek be Vallóniában, Belgium déli, francia nyelvű régiójában huszonhárom települést érint az intézkedés – közölte a La Libre Belgique című belga napilap vasárnap. A beszámoló szerint a csapadékmentes időjárás okozta rendkívüli szárazság miatt várhatóan további településekre is kiterjesztik a vezetékes vízre vonatkozó korlátozást. Az intézkedés szerint csapvízzel egyebek mellett tilos az öntözés, a kerti medencék feltöltése és a kocsimosás.
A vallon területeken augusztus folyamán minimális volt a csapadékmennyiség. A belga Királyi Meteorológiai Intézet adatai szerint augusztusban mintegy 17,8 milliméter eső esett az országban, noha a csapadék átlagos mennyisége 86,5 milliméter ebben az időszakban. Ennél kevesebb esőt csak 1991-ben jegyeztek fel, akkor 15,7 milliméternyi esett. Noha a következő hét napban mérsékelt felhőszakadás várható, a lezúduló eső kevés hatással lesz a már több mint egy hónapja tartó aszályhelyzetre – közölték.
    

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.