BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Orosz–ukrán háború 376. nap – friss hírek

Összefoglaló:

Minden jel arra mutat, hogy az ukrán erők korlátozott visszavonulást hajtanak végre Bahmut térségében, azonban még így is jelentős veszteségeket okoznak az előrenyomuló orosz hadseregnek – számolt be legfrissebb jelentésében az amerikai székhelyű Institute for the Study of War agytröszt.

Bakhmut, orosz-ukrán háború
Folytatódik az állóháború, elhúzódik az ostrom Bahmutnál.
Fotó: Dimitar Dilkoff

Habár szerintük túl korai lenne kijelenteni, mik Kijev szándékai a területtel, de Bahmut védelme stratégiailag továbbra is fontos, és könnyen lehet, hogy a fokozatos visszavonulás célja az orosz erők kimerítése a folyamatos városi hadviseléssel – írta a The Guardian.

Ugyanakkor annak továbbra is kicsi a valószínűsége, hogy az orosz erők gyorsan jelentős területeket foglaljanak el a városi harcok során, ez a fajta hadviselés ugyanis általában a védekező félnek kedvez, és lehetővé teszi az ukránok számára, hogy nagy veszteségeket okozzanak az ellenségnek.

Az ISW szerint az orosz erőknek át kell verekedniük magukat Bahmut központján, és át kell jutniuk a Bahmutka folyón is, amely szintén erősen védett terület.

Az elhúzódó városi harcok tovább gyengíthetik a már egyébként is kimerült orosz erőket. Hasonló helyzet volt korábban a Szeverodonyeck–Liszicsanszk vonalnál, ahol az elhúzódó ukrán harci visszavonulás lényegében véget vetett a nyári orosz offenzívának Luhanszk és Donyeck megyében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.