BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már két debrecennyi ember dolgozik Romániában a szexkameraiparban

Románia 2017-ben is világszinten piacvezetőnek számított: a videochat- és kiberszexipar országos bevétele már akkor meghaladta a 100 millió eurót.

Az utóbbi időben robbanásszerűen terjeszkedett Romániában a szexkamera-iparág – idézi a transtelex Lucian Heiușt, a román Adó- és pénzügyi Hivatal (ANAF) elnökét, aki a Digi24 műsorában beszélt arról, hogy több mint 5000 cég foglalkozik ezzel a tevékenységgel az országban.

Webcam studio interior with lighting and camera.
Fotó: Shutterstock

A szexkamerázás erotikus előadások élő online közvetítését jelenti erre specializálódott internetes oldalakon, úgynevezett platformokon keresztül, streamingtechnológia segítségével.

Románia 2017-ben is világszinten piacvezetőnek számított: a videochat- és kiberszexipar országos bevétele már akkor meghaladta a 100 millió eurót. A hat évvel ezelőtti számok azt mutatták, hogy ebben az iparágban mintegy százezer romániai dolgozik. 

Ez a szám hat év alatt a négyszeresére nőtt és a bevételek is hasonlóképpen emelkedtek.

Lucian Heiuș azt is kifejtette, hogy jövedelembevallási tekintetben minden nyomon követhető, az ANAF minden információt meg tud szerezni ezeknek a cégeknek a bevételéről. Romániában öt ilyen nagy platform van. 

Ha a szexkamerás platformokból származó bevételekről beszélünk, minden információ a rendelkezésünkre áll. Öt nagy platform van, a Romániában működő cégeknek ezekkel van szerződésük, tőlük kapják a pénzt. Ezek a kifizetések bankokon keresztül érkeznek, ezt nyomon tudjuk követni

– mondta az ANAF elnöke. 

A romániai videóchatipar legutóbb a Andrew Tate kapcsán került a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy a Bukarestben élő influenszer által működtetett videóchat-stúdióban olyan lányok dolgoznak, akiket loverboy módszerrel csábítottak el, majd pornográf tartalmak készítésére kényszerítették őket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.