BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi rekordot hozott az orosz munkanélküliségi adat

Lendületet kapott az orosz kiskereskedelem és ipar. A munkanélküliség soha nem volt még ilyen alacsony.

Oroszországban gyorsult a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés növekedése májusban, történelmi mélypontra esett a munkanélküliség. Az orosz statisztikai hivatal azt közölte, hogy a kiskereskedelmi forgalom 9,3 százalékkal nőtt májusban éves szinten, ami gyorsulás az áprilisi éves szintű 7,8 százalékhoz képest. Elemzői várakozások átlagában az áprilisihoz hasonló ütemű, 7,8 százalékos bővülés szerepelt.

Russian,Flag,On,The,Background,Of,Coal,,Concept,Of,Coal
Fotó: Andrzej Rostek / Shutterstock

Áprilissal összevetve májusban a kiskereskedelmi forgalom 2 százalékkal nőtt, az idei első öt hónapban azonban 0,7 százalékkal csökkent.

Az ipari termelés növekedése 7,1 százalékra gyorsult májusban éves szinten az áprilisi 5,2 százalékról, a statisztikai hivatal megjegyzése szerint elsősorban azért, mert alacsony volt az összehasonlító bázis. Havi szinten az ipari termelés 0,3 százalékkal csökkent. Az idei első öt hónapban éves szinten 1,8 százalékos növekedést mértek.

Ugyancsak a statisztikai hivatal közölte, hogy májusban 1991 óta a legalacsonyabb szintre, 3,2 százalékra csökkent a munkanélküliség az áprilisi 3,3 százalékról. Egy éve májusban a ráta 3,9 százalék volt. Szakértők emelkedő, 3,5 százalékos munkanélküliségre számítottak májusra.

Hivatalos adatok szerint májusban a munkanélküliek száma 2 millió 406 ezer volt, 60 ezerrel kevesebb az áprilisinál.

Megtalálták Prigozsin dublőrének útlevelét, Litvániában is járt a Wagner vezéreként

A litván kémelhárítás szerint egy másik férfi utazgatott Jevgenyij Prigozsin néven. A dublőr útlevelét most megtalálták.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.