BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Belgrade,,Serbia,-,January,17,,2019,:,Vladimir,Putin,,The

Putyin beszédéből kiderült, hogy háborút indít-e Kínával az Egyesült Államok ellen

Vlagyimir Putyin szerint minden alapot nélkülöz az az ijesztegetés, hogy országa Kínával karöltve háborút indítana az Egyesült Államok vezette Nyugat ellen. Az orosz elnök ugyanakkor háborúra készül, mert békét akar.

Vlagyimir Putyin elnök szerint badarság, hogy Oroszország és Kína megtámadná az Egyesült Államokat, a két ország nem épít katonai kapcsolatokat. Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy mindannyian háborúra készülnek. Az orosz elnök ezzel reagált az amerikai kongresszus kétpárti testületének csütörtöki figyelmeztetésére, hogy Moszkva és Peking háborút indíthat Washington ellen, ezért javasolta az amerikai haderő megerősítését.

Belgrade,,Serbia,-,January,17,,2019,:,Vladimir,Putin,,The
Vlagyimir Putyin elnök szerint badarság, hogy Oroszország és Kína megtámadná az Egyesült Államokat, a két ország nem épít katonai kapcsolatokat. 
Fotó: Sasa Dzambic Photography

 

„Ha békét akarsz, készülj háborúra!”

„Nem hiszem, hogy ezek egészséges emberek egészséges gondolatai. Azt mondani, hogy az Egyesült Államok háborúra készül Oroszországgal szemben, nos, mi mindannyian háborúra készülünk, mert az ősi elvet követjük: ha békét akarsz, készülj fel a háborúra” – mondta Putyin a Kreml riporterének a Telegramon közzétett videóban.

„Mi békét akarunk” – szögezte le az elnök, és hozzátette, hogy lehetetlen lenne Oroszországgal és Kínával is harcolni, az amerikaiak csak ijesztegetnek.

Putyin figyelmeztette a Nyugatot, hogy egy Oroszország elleni háború teljesen más szintű lenne, mint az ukrajnai konfliktus, és nagyon különbözne a Kreml ottani „különleges katonai műveletétől”.

Ha nagy atomhatalmak közötti háborúról beszélünk, akkor az egy teljesen más történet lenne. Nem hiszem, hogy épeszű emberek ilyesmire gondolnának, de ha mégis felmerül bennük ilyen gondolat, akkor az csak óvatosságra inthet bennünket

– fejtegette.

A Nyugat aggodalommal figyeli Oroszország és Kína mélyülő partnerségét. Az Egyesült Államok az ázsiai államot a legnagyobb versenytársának, Oroszországot pedig a legnagyobb nemzetállami fenyegetésnek tekinti. Az amerikaiak szerint mindkét állam modernizálja nukleáris fegyverarzenálját, és Kína 2035-re várhatóan 1500 nukleáris robbanófejjel rendelkezhet. 

Az oroszoknak az idei évtől mintegy 5889 nukleáris robbanófejük van, míg az amerikaiaknak 5244 darab van ezekből – emlékeztetett a Reuters.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.