Egy igazi jó koktél elképzelhetetlen jég nélkül. Így vannak ezzel a leggazdagabbak is, akik nem akármilyen jéggel hűtik az italukat. Egyenesen a grönlandi gleccserekből származó jeget teszik a poharukba.
Arra a kérdésre, hogy miért jobb a gleccser a fagyasztott csapvíznél vagy ásványvíznél, az Arctic Ice nevű grönlandi vállalat talán tudja a választ. Szerintük a gleccserjégnek nincs íze, és rendkívül tiszta, így nem változtatja meg az italok eredeti ízét sem.
Teherhajókon szállítják Grönland több tonna jegét Dubajba, hogy aztán a legmenőbb koktélbárokban és éttermekben árulják, prémiumélményt nyújtva ezzel.
Mindezt annak ellenére teszik, hogy a sarki jégtakarókkal együtt a grönlandi gleccserek is, különösen az elmúlt évtizedben, riasztó ütemben kezdtek olvadni. A cég azzal védekezik, hogy a jeget a gleccserből már az olvadás következtében természetes módon levált jégből nyerik, így annak elenyésző a környezetre gyakorolt negatív hatása. A környezettudatosság fontos, a vállalat is szem előtt tartja, ezért további célja, az akkumulátoros és hibrid hajókba történő beruházása – írja honlapján a vállalat.
Emellett jelentősen hozzájárulhat Grönland gazdasági stabilitásának megerősítéséhez, hiszen a szigetország halból és a turizmusból származó bevételét a luxusjégből befolyó profit egészítheti ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.