BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtévesztette Elon Musk a Tesla befektetőjét 2022-ben?

Elon Musk tudhatott arról, hogy a Tesla nem fogja elérni a negyedik negyedéves célokat abban az évben, amikor eladta a részvényeket – közölte a Bloomberg.

Elon Musk tudhatott a gyártási és szállítási számok hiányáról, amellyel a Tesla szembesült, amikor 2022-ben több mint 7,5 milliárd dollárnyi készletet adott el – állította az elektromos járműveket gyártó részvényes egy perben. A Tesla vezérigazgatójának nem nyilvános információi voltak arról, hogy a Tesla nem fogja elérni a negyedik negyedéves célokat abban az évben, amikor eladta a részvényeket – állította Michael Perry, a Tesla befektetője a keresetben, amelyet csütörtökön nyújtottak be a delaware-i kancellári bíróságon – közölte a Bloomberg hírügynökség.

Elon Musk annonce la suspension du rachat de Twitter, qui s'effondre à Wall Street
Elon Musk megtévesztette egyik befektetőjét, hogy megvehesse a Twittert?
Fotó: AFP

Azáltal, hogy erre az információra támaszkodott, amikor Tesla részesedésének egy részét eladta az akkori Twitter néven ismert X közösségi médiaplatform felvásárlásának támogatására, Musk „kihasználta a Teslánál betöltött pozícióját, és megszegte a társasággal és a társasággal szembeni bizalmi kötelezettségeit” – mondta Perry a panaszban. Megjegyezte, 2022 novemberében értesült arról, hogy nem teljesülnek a negyedik negyedév célszámai. Perry arra kérte Kathaleen St. J. McCormick bírót, hogy kötelezze Muskot, a világ második leggazdagabb emberét, hogy térítse vissza a cégnek az állítólagos helytelen kereskedéséből származó hasznot.

Alex Spiro, Musk ügyvédje pénteken nem küldött azonnal e-mailt, amelyben kommentárt kért volna a keresetről. A kereset ugyanazon a héten indult, amikor az 52 éves milliárdos beleegyezett, hogy részt vegyen az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének harmadik fordulójában a Twitter felvásárlásának vizsgálata során, valamint arról, hogy megfelelően felfedte-e kezdeti részesedését a társaságban. Korábban, miután összetűzésbe került a SEC-vel egy Twitter-bejegyzés miatt, amelyet a Tesla magántulajdonba vételéről írt, pénzbüntetést kapott, és kénytelen volt elfogadni egy „Twitter-ügyvédet”, a Tesla ügyvédjét, aki átvizsgálta a céggel kapcsolatos kommunikációját.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.