BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Jeff Bezos' Blue Origin New Shepard Space Vehicle Flies The Billionaire And Other Passengers To Space

Újra szállít űrturistákat a Blue Origin

Ismét az égnek szegezik az űrturistacég összetéveszthetetlen rakétáját.

Közel kétéves kihagyás után újra turistákat szállít az űrbe a Jeff Bezos támogatásával működő Blue Origin, amely egy 2022-es hiba után hagyott fel a legénységgel való repülésekkel – közölte a cég kedden.

Jeff Bezos' Blue Origin New Shepard Space Vehicle Flies The Billionaire And Other Passengers To Space
Fotó: Getty Images

 

Hamarosan új kilövés

A következő kilövés vasárnap esedékes a Texas nyugati részén található Launch Site One kilövőállásról, magyar idő szerint 15:30-tól várják az ideális körülményeket az induláshoz – írja a Reuters.

A New Shepherd nevet viselő űrhajó 2022-ben kényszerült a földre, miután egy személyzet nélküli küldetés hibája miatt az út közepén el kellett engednie az általa hordozott kapszulát, benne a NASA kísérleteivel.

Az amerikai légiügyi hatóságok tavalyi év végén zárták le vizsgálatukat, és javításokat kértek a Blue Origintől. A vasárnapi küldetésen hat űrturista vesz részt.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.