BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lecsapnak a franciák az Nvidiára

Trösztellenes vádak merültek fel a céggel szemben.

A francia trösztellenes szabályozó hatóságok arra készülnek, hogy állítólagos versenyellenes gyakorlat miatt vád alá helyezzék az Nvidiát, tudta meg jól értesült forrásokból a Reuters. Ők lesznek ezzel az elsők, akik ezt megteszik.

Nvidia Hits $3 Trillion Market Cap
Fotó: NurPhoto via AFP

A francia úgynevezett kifogásközlés vagy vádirat a grafikus kártyák ágazatában tavaly szeptemberben végrehajtott hajnali razziákat követné, amelyek a források szerint az Nvidia ellen irányultak.

A világ legnagyobb gyártójának csipjeit a mesterséges intelligenciához és számítógépes grafikához egyaránt használják. A kereslet jelentősen megnőtt a félvezetői iránt a ChatGPT generatív mesterségesintelligencia-alkalmazást tavaly év végi megjelenését követően, ami az Atlanti-óceán mindkét oldalán szabályozási vizsgálatot váltott ki, emlékeztetett a hírügynökség.

Korbban arról is beszámoltunk, hogy az Európai Unió a mesterséges intelligencia miatt is előveheti a Microsoftot. Egyes források szerint a Microsoft és a ChatGPT mögött álló OpenAI 13 milliárdos megállapodása nem vizsgálható az Európai Unió vállalati összefonódást ellenőrző rendszere alapján, inkább a redmondiak riválisait és ügyfeleit kérdezné ki az Európai Bizottság. Az uniós testület ez alapján felmérné, hogy a cég lépése korlátozza a versenyt a mesterséges intelligencia piacán, és szükséges további eljárások megindítása vagy sem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.