BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Levették Donald Trump pólóját a kínai webáruházak

Napokon belül leszedették a kínai webáruházakkal a Donald Trumpot a szombati merénylete után ábrázoló pólókat. Azt nem tudni, hogy miért nem akarják a sérült Donald Trumpot mutató árucikkek árusítását.

Többé nem árusítják azokat a pólókat a kínai webáruházak, amelyeken Donald Trump látható, ahogy a gyilkossági kísérlete után öklét magasan a levegőben rázza.

Trump tee Trump T-shirt
Donald Trumpos póló / Fotó: Amazon
Donald Trumpos pólók / Fotó: Amazon

A pólókat a szombati, Donald Trump elleni merényletet követően három órán belül már árusították a különböző online kereskedelmi platformok, köztük a Taobao és a JD.com – vette észre a BBC.

A Taobao, Kína egyik legnagyobb e-kereskedelmi platformján a póló már 39 jüanért, azaz 1900 forintért megvásárolható volt. Az online piactér egyik kiskereskedője azt állította hongkongi South China Morning Postnak, hogy több mint 2 ezren vásároltak tőle, a legtöbben Kínából és az Egyesült Államokból.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a pólókat miért törölték az árucikkek közül. A kínai internetet erősen ellenőrzik, az érzékenynek tartott tartalmat pedig rendszeresen eltávolítják.

Trump tee Trump T-shirt
Donald Trumpos póló / Fotó: Amazon
Fotó: Amazon

Noha a Trumpot ábrázoló pólókat törölték az árulistákról, a kínai online kereskedők még mindig sokféle Trump-terméket kínálnak eladásra, úgymint a karikatúrájával ellátott zoknikat és bögréket, valamint azokat a piros sapkákat, amelyekre a „Make America Great Again” (Tegyük naggyá Amerikát újra) kampányszlogenjét írták.

Donald Trump megosztó személyiség Kínában

Donald Trump indította el az Egyesült Államok és a Kína közötti kereskedelmi háborút. Ez nem csak a kínai kormányt, de sok kínai embert is feldühített.

Az amerikai kereskedelempolitika megváltozása arra ösztönözte az ázsiai államot, hogy a gazdaság különböző területein, főképp a technológiában, a saját fejlesztéseire támaszkodjon. Ez pedig meghozta a gyümölcsét, számos téren, például a napelemgyártás terén, már Kína a vezető, de az űripara is hatalmasat fejlődött.

Trumpot ezért a kínaiak gyakran a nemzetépítőjükként nevezik, hiszen nélküle lehet, hogy Kína lassabban emelkedett volna fel, és vált volna önállóbbá a világgazdaságban.

A politikus indul az amerikai elnökválasztáson, amelyen az egyik kampányígérete, hogy a kínai termékekkel szembeni vámokat brutális mértékben megemeli.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.