BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyiptom: két személyvonat ütközött, három halott és rengeteg a sérült

Két gyermek is volt a vonatütközés áldozatai között Egyiptomban.

Két személyvonat ütközött szombaton Egyiptom Nílus-delta régiójában, három ember, köztük két gyerek meghalt. Az ország vasúti hatósága közleménye szerint a baleset Zagazig városában, Sharqiya tartomány fővárosában történt. Az egyiptomi egészségügyi minisztérium szerint az ütközésben legalább ötven ember megsérült. 

Egyiptomban gyakoriak a vonatok kisiklásai és balesetei, ahol az elöregedő vasúti rendszert is sújtja a rossz irányítás. Az elmúlt években a kormány kezdeményezéseket jelentett be a vasúthálózat fejlesztésére. 2018-ban Abdel Fattah el-Sissi elnök azt mondta, hogy körülbelül 250 milliárd egyiptomi fontra, azaz 8,13 milliárd dollárra lenne szükség az észak-afrikai ország elhanyagolt vasúthálózatának megfelelő felújításához. A múlt hónapban egy vonat ütközött a mediterrán Alexandria tartományban, két ember meghalt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.