BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A migránspárti Joe Biden, most azzal fumigálja Elon Muskot, hogy illegális munkavállalóként kezdte

Biden szerint Elon Musk „illegális munkavállaló” volt, amikor elkezdte amerikai karrierjét. Elon Musk jelenleg az egyik leginnovatívabb és egyben leggazdagabb amerikai vállalkozó, aki egyébként nagyon nem támogatja a demokratákat.

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden az ország egyik leggazdagabb emberéről posztolt az X közösségi oldalán. Mint írta, a Tesla és a SpaceX (amely nélkül jelenleg nem lenne amerikai űrutazási lehetőség) vezérigazgatója, Elon Musk „illegális munkavállalóként” kezdte hosszú pályafutását az Egyesült Államokban, mielőtt a világ leggazdagabb emberévé lett volna.

Elon Musk and America PAC host town hall event
Fotó: AFP

Ismert, hogy Elon Musk jelenleg a republikánus párt megadonora. Az elnök ezeket a megjegyzéseket egy a demokratákat támogató kampányrendezvényen tette szombaton a pennsylvaniai Pittsburghben.

Muskot Donald Trump volt elnök gazdag új „szövetségesének” nevezve Biden azt mondta: „A világ leggazdagabb emberéről kiderült, hogy illegális munkás volt itt, amikor ideutazott. Iskolába kellett volna járnia, amikor diákvízummal érkezett. Nem volt iskolában. Törvényt sértett. Musk közben arról beszél, hogy ezek az »illegálisok« jönnek hozzánk” – tette hozzá Biden. Ami azt is jelenti, hogy nem igazán értette meg Elon Musk konkrét üzenetét, aki azt mondta, hogy jelenleg: 

Szó szerint könnyebb egy sorozatgyilkosnak bejutnia Amerikába, mint egy Nobel-díjasnak!

Donald Trump kampánystábja nem reagált azonnal a CNBC azon kérésére, hogy kommentálja Biden kijelentéseit.

Musk nemrég fejezte be a „városházi” rendezvénysorozatot Pennsylvania ugyanabban az államában, ahol megpróbálta meggyőzni a választókat Trump és politikája támogatására. Musk azzal is felkavarta rajongótáborát, hogy egymillió dolláros, lottószerű nyereményeket osztogatott a billegő államok regisztrált szavazóinak, akik aláírták a Trump-párti csoport, az America PAC által terjesztett petíciót.

A Peterson Institute for International Economics elemzése szerint Trump új bevándorláspolitikai javaslatai között szerepel többek között az Egyesült Államok történetének legnagyobb kiutasítási akciójának terve, a születési joggal való állampolgárság megszüntetése, valamint a palesztinbarát tüntető külföldi hallgatók vízumának visszavonása és kitoloncolásuk.

Musk azzal a szándékkal érkezett az Egyesült Államokba, hogy a 90-es évek közepén a stanfordi egyetemre járjon. Nem iratkozott be abba a programba, amelybe azt mondta, hogy felvették, és ehelyett egy Zip2 nevű, vállalkozás által támogatott startup felépítésébe kezdett testvérével. A Washington Post azt írta, hogy Musk első cégének befektetői aggódtak amiatt, hogy „alapítójukat kitoloncolják”, és határidőt adtak neki a munkavállalási vízum megszerzésére.

A Zip2 körülbelül  300 millió dollárért kelt el 1999-ben, ami lehetővé tette, hogy Elon Musk később a Tesla korai befektetője és elnöke legyen, és elindítsa a tőkeigényes SpaceX-et, amely ma már az Egyesült Államok fontos védelmi vállalkozója. Ezek a vállalkozások tették lehetővé, hogy Musk papíron a világ leggazdagabb emberévé váljon. A Forbes szerint a Tesla vezérigazgatójának nettó vagyona ma körülbelül 274 milliárd dollár. 2022 végén Musk jelentős vagyonának egy részét arra használta fel, hogy 44 milliárd dolláros kivásárlással megszerezze a Twitter közösségi hálózatot. Ezt azért tartotta fontosnak, mert úgy látta, a demokráciára a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy a közösségi oldalak diszkriminatív módon cenzúrázzák főként a demokratáknak nem tetsző megszólalókat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.