BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Donald Trump visits Georgia in the aftermath of powerful storm Helene

Gazdaság, gazdaság, gazdaság – Trump meghallotta a lakosság legfontosabb kérdéseit

Az importvámokról, adócsökkentésről, a cégek hazahozásáról, és a gazdasági növekedés felpörgetéséről beszélt a republikánus elnökjelölt a Bloombergnek adott interjújában.

Pontosan három héttel az amerikai elnökválasztás előtt beszélt a hírügynökség főszerkesztőjével Donald Trump. 

Az amerikai elnökjelölt nem fukarkodott

 – megfigyelők szerint ígéretei többezer milliárd dollárba kerülnek (ahogy vetélytársa, Kamala Harris ígéretei is).   A választók szerint a gazdasági kérdések most a legmeghatározóbbak, a jelölt igyekezett erről beszélni. 

Donald Trump visits Georgia in the aftermath of powerful storm Helene
"Make America great again" - vámokkal és adókedvezményekkel
Fotó: AFP

 

Minden  növekedésről szól majd, ha megválasztanak

 – foglalta össze a legfontosabb célját Trump. Kiállt emellett az importvámok mellett, mint mondta, a javaslatok a már itt lévő társaságok, és a hamarosan beköltözők védelmét szolgálják. 

A Kínából származó árukra 60 százalékos, a máshonnan érkezőkre 10 százalékos sarcot vetne ki

 – szerinte ez segítene finanszírozni az adócsökkentéseket (szakértők ezzel nem értenek egyet). Emellett   mostani 21-ről 15 százalékra vinné le a társasági adókulcsot, és széleskörű kedvezményeket biztosítana  hazatelepülő cégek számára.

Elemzők fogják a fejüket

Szakértők szerint Trump vámprogramja azzal fenyeget, hogy az Egyesült Államokat a világkereskedelem „perifériájára” küldi. Emellett a magas tarifák következtében felér egy adóemeléssel.

A kampány másik forró témája a bevándorlás kérdése. Trump ebben radikális, a kapukat bezárná – ez a cégvezetők egy részét aggasztja, ugyanis munkaerőhiánytól tartanak.

Egyes befektetők arra számítanak, hogy

 a jelöltek bőkezű költekezése a költségvetési hiányt dagasztaná, ami már így is 2 ezer milliárd dollár.

Annak ellenére, hogy Kamala Harris több adományt gyűjtött kampányánk finanszírozására, a két jelölt fej-fej mellett halad, jóformán kis sem mozdulnak a „mérleg nyelvét” jelentő csatatérállamokból, és megfigyelők szerint a versenyez utolsó szakaszban tovább éleződhet.  
 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.