BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Járatritkítást jelentett be a Ryanair, később akár több is lehet

Európa legnagyobb fapados légitársasága megszünteti több németországi városba irányuló járatát. A Ryanair azért döntött a járatritkítások mellett, mert túl sok és túl magas a német államnak fizetendő díjteher.

A Ryanair megszünteti a németországi Dortmundba, Drezdába és Lipcsébe érkező járatait, továbbá eltörli a hamburgi járatainak többségét adó 22 útvonalát. Európa legnagyobb fapados légitársasága ezzel hatodával, azaz 1,8 millió ülőhellyel csökkenti németországi forgalmát jövő nyáron – írja a Bloomberg.

Before the start of school after the Easter vacations - travel returnees in NRW
Ryanair
A Ryanair megszünteti több németországi járatát / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A járatritkítások okául az emelkedő légi közlekedési adókat, valamint a biztonsági és légiforgalmi irányítási díjakat jelölte meg az ír fapados légitársaság.

A Ryanair szerint a német kormánynak

azonnal el kellene törölnie a légi közlekedési adókat, csökkentenie kellene a légi forgalmi irányítási díjakat, és le kellene szorítania a biztonsági díjakat, hogy megakadályozza a további járatritkítást.

Az emelkedő költségek miatt a Deutsche Lufthansa is jelezte nemtetszését, az EasyJet légitársaság pedig szintúgy változtatott a németországi szolgáltatásában.

Ryanair: felzárkóznak a jegyárak, további kedvezményekre már nem lehet számítani

A pandémiát követő utazási láz jócskán lecsökkent, s vele együtt a repülőjegyárak is alább szálltak. Ennek a trendnek azonban a Ryanair vezére szerint lassan vége szakad, az árak visszatérnek a normális szintre. Az utasok ennek nem örülhetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.