BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
The first Boeing 737 MAX 9 airplane is pictured during its rollout for media at the Boeing factory in Renton, Washington on March 7, 2017. (Photo by Jason Redmond / AFP)

Leállnak a tárgyalások, a gyárakat bezárják - folytatódik a sztrájk a Boeingnél

A légitársaság egyúttal visszavonja a szakszervezetnek tett fizetési ajánlatát.

A tárgyalóasztalnál patthelyzet alakult ki, egyik fél sem mutatott hajlandóságot a megegyezésre, így már negyedik hetéhez közeledik a munkabeszüntetés – mondta a Reutersnek egy, a helyzetet jól ismerő személy.

The first Boeing 737 MAX 9 airplane is pictured during its rollout for media at the Boeing factory in Renton, Washington on March 7, 2017. (Photo by Jason Redmond / AFP)
Egy ideig nem jön ki gép a „cső végén” / Fotó: AFP


 

Sajnos a szakszervezet nem vette komolyan a javaslatainkat, ugyanakkor az érdekvédők szándékai sem megtárgyalhatóak 

– mondta Stephanie Pope, a Boeing Commercial Airplanes vezetője. 
Megjegyezte, hogy a 

Boeing lépéseket tett a fizetési képessége megőrzése érdekében.

Részvényeket, és értékpapírokat dob majd piacra, ugyanakkor repülőgépgyártó üzemeit bezárják, az alkalmazottakt ideiglenes szabadságra küldik.

Brutális béremelés kellene

A nyugati parti gyári munkások sztrájkoló szakszervezete négy év alatt 40 százalékos béremelést és az egy évtizeddel ezelőtti szerződésben elvont, meghatározott ellátású nyugdíj visszaállítását kéri. A dolgozók több mint 90 százaléka leszavazta az egy év alatt 25 százalékos béremelésről szóló javaslatot. Ezt később a menedzsment 30 százalékra emelte, de a szakszervezetnek ez sem felelt meg.


 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.