BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Óperenciapodcast Óperencia
ÜZLETRE HANGOLUNK

Kávéházi főváros lett Budapest – egymillió külföldi akar bejutni minden évben a körúti New Yorkba

Minden városban vannak bakancslistás helyek, ahová utazásaink során feltétlenül igyekszünk eljutni. Budapesten a nagykávéházak kultusza száz évvel ezelőtt kezdődött, és néhány éve újult erővel éledt újjá egy ambiciózus üzemeltető cégnek is köszönhetően, amely olyan helyeket működtet, mint a Gundel étterem, a Centrál Kávéház, vagy a világ legszebbjének választott, évi egymillió látogatót fogadó New York Kávéház. Az Eventrend Group alapító partnerei, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán hisznek a kávéházi koncepcióban, amiről a VG Óperencia Podcast friss epzódjában részletesen beszéltek.
A podcast vendége: Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor, az Eventrend Group alapító partnerei
Óperenciapodcast Óperencia

Kávéházi főváros lett Budapest – egymillió külföldi akar bejutni minden évben a körúti New Yorkba

Minden városban vannak bakancslistás helyek, ahová utazásaink során feltétlenül igyekszünk eljutni. Budapesten a nagykávéházak kultusza száz évvel ezelőtt kezdődött, és néhány éve újult erővel éledt újjá egy ambiciózus üzemeltető cégnek is köszönhetően, amely olyan helyeket működtet, mint a Gundel étterem, a Centrál Kávéház, vagy a világ legszebbjének választott, évi egymillió látogatót fogadó New York Kávéház. Az Eventrend Group alapító partnerei, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán hisznek a kávéházi koncepcióban, amiről a VG Óperencia Podcast friss epzódjában részletesen beszéltek.

Budapesten az 1900-as évek elején több mint 500 kávéház és kávémérés volt, több, mint Bécsben vagy Párizsban, méltán emlegették tehát a kávé és a kávéházak fővárosaként. Újabban egyre több több turista térképére kerül vissza így, a nagy hírű, ma is üzemelő történelmi kávéházak révén a magyar főváros. 

kávéházak
New York Café, a világ legszebb kávéháza, ahová asztalt foglalni sem lehet, de mindenki kivárja a sorát / Fotó: Kallus György

A világ legszebbjének választott New York Kávéházba évente egymillió turista látogat el, vagyis minden ötödik a Budapestre érkező külföldiek közül, de az ugyancsak jelentős irodalmi múltú, csaknem másfél évszázados Centrál is nagyon kedvelt hely – mondták az Óperemcia legújabb epizódjában az Eventrend Group alapító partneri.

A társaság égisze alatt működő, másik bakancslistás hely a Gundel étterem, amely a cég üzemeltetésében koncepciót váltott és laza, családias, trendi étteremként, a magyar konyha hagyományaira építve nyitott újjá a Covid után.

Gundel
Mit ebédelt II. Erzsébet a Gundelben? Most bárki megkóstolhatja a királynői menüt, ez az étterem legújabb dobása /  Fotó: Gundel Étterem

A Gundel nagy dobása a napokban debütált Négykoronás menü, aminek keretében néhány hétig a II. Erzsébet 1993-as budapesti látogatásán felszolgált ételeket lehet megkóstolni. A Gundel impozáns vendéglistája megihlette a séfeket, a Hírességek menüi sorozatban újra főzik majd a hajdani ebédek és vacsorák ételeit. Az még titok, hogy az angol királynő után kire emlékeznek majd – csak erre a kérdésre nem,, de minden másra válaszoltak az Eventrend Group alapítói.

A beszélgetés tartalmából 

  • Budapestet a kávé és a kávéházak fővárosként emlegették már a múlt század elején, a történelmi örökség ápolásáról vendéglátós szemmel (0.52–2.32)
  • Az egymillió látogatót vonzó, a világ legszebbjének választott New York Kávéházról. (2.33-6.30)
  • A modern kávéházi kultúráról: hogy mit fogyasztunk, mennyi időt töltünk és miért járunk szívesen ilyen helyekre manapság is? (6:31-12:54)
  • A magyar konyha hagyományos fogásairól, a Gundel nemzeti 11-es kínálatáról. (12:55-15:37)
  • A vendéglátás, a vendéglátók felelősségéről és arról, hogy akik nem a top gasztronómia iránt érdeklődnek, hanem a hagyományokra épülő minőségi éttermek iránt,  jó élményük legyen a magyar gasztronómiáról, új akció a II. Erzsébet királynő menüjét felidéző Gundel kínálat  (15:38-23:36)
  • Az Eventrend Groupnak a magyar fővárost behálózó vendéglátóhelyeiről, a tudatos építkezésről, a céghez tartozó 31 egységről és a jövőről, a bakancslistás helyekről (23:37-28:28
  • az újra felvett szállodai szálról, a hotelüzemeltetési tervekről (28:29-33:02)

A korábbi podcastjeinket itt hallgathatja meg.

Ajánlott videók

Továbbiak

Podcastok

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.