BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richtert eladásra ajánlja a Cashline

Semlegesről eladásra módosította rövid távú ajánlását a nagyobbik gyógyszergyártó papírjaira a Cashline Értékpapír, a részvények fair árát 28 ezer forintra teszik a brókercég elemzői.

A Cashline szerint a Richter augusztus első hetében publikálásra kerülő, második negyedéves gyorsjelentésében az üzemi eredmény, és az árbevétel nem lesz különösebben meglepő. Viszont a nettó eredmény az elmúlt 4 év legalacsonyabb szitjére zuhanhat vissza - akár 30 százalékkal csökkenhet a profit, az amúgy is gyenge előző év azonos időszakában elérthez képest. A forint erősödése pedig a végképp rányomhatja a bélyegét nem főként erre, de a következő negyedek számaira mindenképp.

Az elemzői vélemények nem egységesek a Richterrel kapcsolatban, július 9 óta, a Citigroup, a CAIB, és a KBC Securities is vételre ajánlotta a papírt, méghozzá 38500, 36650, és 39301 forintos célárfolyamok mellett. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.