BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adja meg a PIN-kódját, és nyer! Törvénysértő nyereményjáték miatt tett feljelentést a CIB Bank

A CIB nevében szervezett megtévesztő nyereményjáték miatt ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a rendőrségen a CIB Bank.

A pénzintézet közleményben hívta fel a figyelmet, hogy nem kezdeményezett semmiféle nyereményjátékot, és elhatárolódik az akciótól.

Közleményében a bank ismerteti: az elmúlt napokban ismeretlen személyek - többek között a CIB Bank nevében - valótlan tartalmú szórólap útján olyan nyereményjátékot hirdettek, amelynek feltétele az ügyfél banki folyószámla azonosítójának, valamint PIN-kódjának megadása.

A CIB Bank rámutat: soha, semmilyen formában nem kéri ügyfeleitől banki azonosítóik szóbeli vagy írásbeli megadását. A CIB kizárólag a telefonos ügyfélszolgálatán kéri ügyfeleitől a telefonos azonosító kód (TAK) bebillentyűzését, illetve a CIB Internet Bankon keresztül a jelszó beütését. Így a bank dolgozói semmilyen körülmények között nem kérhetik a kódok bemondását, vagy írott formában történő megadását - hangsúlyozza a közlemény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.