BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz piac felé kacsintott az Erste Bank

Az osztrák Erste Bank AG részesedést vásárolt július elsejével az orosz Bank Center-Investben.

Az Erste Bank Hungary közleménye szerint az aláírt részvény-átruházási megállapodás szerint az osztrák bank a részvényesek egy csoportjától megvásárolja az orosz hitelintézet részvényeinek 9,8 százalékát, amellett egy tagot kinevezhet a társaság felügyelő bizottságába.

Az 1992-ben alapított Bank Center-Invest az egyik vezető regionális hitelintézet Oroszország Déli Szövetségi Területén, központja Rosztovban van. A hitelintézet mintegy 2000 dolgozót foglalkoztat, emellett a második legnagyobb (110 egységből álló) fiókhálózattal rendelkezik a Déli Szövetségi Területen.

Mérlegfőösszege 1,1 milliárd euró volt 2007 végén, és 145 millió euró részvénytőkével rendelkezett. Sajáttőke-arányos nyeresége (ROE)15 százalékos, a költség/bevétel arány pedig 55 százalék volt tavaly év végén.

A részesedés-vásárlási tranzakció értéke nem nyilvános, ugyanakkor nem lesz lényeges hatása az Erste Bank tőkemutatóira.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.