BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Török biztosítót vett a Groupama

A francia Groupama csoport 180 millió euróért megvásárolta a Güven Sigorta és a Güven Hayat török biztosítótársaság részvényeinek 100 százalékát a Central Union of Agricultural Credit Cooperatives-től

Így a francia társaság a török biztosítási piac ötödik biztosítójává vált a nem életbiztosítási szektorban, és tovább erősítette pozícióját az életbiztosítási piacon, ahol jelenleg a második szereplő. A tranzakció illeszkedik a Groupama nemzetközi fejlesztési stratégiájához, amelynek a társaság belső növekedésén kívül a felvásárlások is a részét képezik – közölte a társaság.

A csoport nem titkolt célja, hogy még jobban megerősítse jelenlétét azokon a piacokon, ahol már most jelen van, és hogy kiépítse szilárd pozícióit a gyorsan fejlődő dél-, illetve közép-kelet európai piacokon. Az 1924-ben alapított Güven Sigorta a nem életbiztosítási piac 2,4 százalékát tudhatja magáénak, amellyel az ágazatban a 13. helyet foglalja el. Az 1973-ban létrehozott életbiztosítási leányvállalata, a Güven Hayat ebben az ágazatban a tizenötödik biztosítónak számít Törökországban a maga 1,2 százalékos piaci részesedésével. 2007-ben a Güven Sigorta 115 millió, a Güven Hayat pedig 13 millió eurós árbevételt ért el.

A Groupama csoportnak eddig is erős pozíciója volt a török biztosítási piacon, miután 2006-ban megvásárolta a Basak Sigortát és az életbiztosítási szektor második legnagyobb vállalatát, a Basak Emekliliket. A Güven-tranzakció véglegesítésére és aláírására a szabályozó testület jóváhagyása után kerül majd sor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.