BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A fogyasztóvédők nekimennek a K&H Banknak is: per!

Fellépnek a K&H Bank ellen a civil fogyasztóvédők. Miként korábban az OTP esetében, ezúttal is az általános szerződési feltételek tisztességtelen alkalmazása miatt fordulnak a bírósághoz.

Baranovszky György a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) ügyvezető elnöke a VG Online-nak elmondta: napokon belül benyújtják a keresetet. Úgy látják: a hitelszerződések feltételeinek egyoldalú módosítása ma már a bankok bevett gyakorlata, a törvényi lehetőséggel visszaélve voltaképpen akkor sújtják vele a gyanútlan ügyfeleket, amikor csak akarják.

A hitelintézeti törvény idevágó, a szerződésmódosításra lehetőséget nyújtó passzusát a bankok kiterjesztően értelmezik és szubjektív megítélés alá eső feltételeket szabva, a saját üzletpolitikai érdekeiknek megfelelően emelik a kamatot illetve a különböző díjakat. Mivel az egyoldalú változást elegendő hirdetmény útján közölni, az ügyfél rendszerint már csak a magasabb összeget tartalmazó csekkel együtt értesül arról, hogy többet kell fizetnie.

A FEOSZ néhány héttel ezelőtt az OTP ellen indított pert. Az egyesület álláspontja szerint a bank tisztességtelen általános szerződési feltételt valósít meg amikor alapos ok nélkül, pusztán üzleti szempontok alapján teszi lehetővé a maga számára az egyoldalú szerződésmódosítást, amellyel súlyos helyzetbe hozza a fogyasztók széles körét. A civil fogyasztóvédők a kereset benyújtása előtt megkeresték az OTP-t a jogszabálysértő gyakorlat megszüntetése érdekében, a bank azonban jogszerűnek tartja eljárását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.