BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növekszik a horvát bankpiac is

Az idei első félévben harmadával növelték adózás utáni eredményüket a horvátországi hitelintézetek.

Az első hat hónapban a 33 horvát piacon tevékenykedő bank 3,34 milliárd kuna, azaz 466 millió euró összesített profitot termelt, ami az előző év azonos időszakához képest 34,4 százalékkal magasabb eredmény.

A horvát bankok mérlegfőösszege június végén 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és elérte a 348,2 milliárd kunát, azaz 48,5 milliárd eurót.

A legnagyobb adózott eredményt az UniCredit csoporthoz tartozó Zagrebacka Banka érte el: 1,03 milliárd kunát jelentett. A második az Intesa Sanpaolo leánycége, a Privredna Banka lett, 747 millió kunás első féléves eredménnyel. A harmadik az Erste & Steiermärkische, 451,27 millió kunával.

Az OTP Bank 100 százalékos tulajdonában lévő OTP banka Hrvatska (OBH) 2,3 milliárd forintnak megfelelő adózott eredménye 44 százalékkal több a tavalyi első félévinél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.