BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hitelválság: kifogytak a tőkéből a bankok

A hitelválság során alaposan kifogytak a bankok a tőkéből, a legfrissebb hírek szerint a brit Barclaysnak legalább 7,5 milliárd fonttal kell alaptőkéjét emelnie, hogy teljesítse a befektetési bankházakra vonatkozó előírásokat.

A Barclays júliusban már bevont 4,5 milliárd fontot, azonban a Citigroup, és a Royal Bank of Scotland szakértői szerint ez édeskevés lesz.

A skót versenytárs szerint 7,5, az amerikai bankház véleménye alapján ennél is több, 9 milliárd fontra lesz a Barclaysnak még szüksége. Ötleteket arra, hogy honnan teremtse elő a tőkét a brit hitelintézet, a Lehman példája adhat. A legfrissebb hírek szerint a Lehmanhoz megérkezett a KDB Bank ajánlata, amely szerint az amerikai cég 25 százalékos részvénypakettjét vásárolná meg a koreai befektető 5,3 milliárd fontért. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.