BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb bankok mehetnek csődbe? Még nincs megállapodás az amerikai mentőcsomagról

Noha tegnap sokáig úgy tűnt, sikerül megegyezésre jutnia az amerikai törvényhozás két pártjának a kormányzattal a 700 milliárd dollárosra tervezett bankmentő akció elindításáról, ez végül nem következett be.

Ma reggel (magyar idő szerint délután) azonban újra összeülnek a kongresszusi vezetők és a Fehér Ház képviselői, hogy folytassák a tárgyalásokat. 

Az elemzők attól tartanak, hogy megállapodás híján újabb nagybankok mehetnek csődbe. Ezeket a félelmeket erősíti, hogy a második legnagyobb takarékpénztár, a Washington Mutual is fizetésképtelenné vált, s a JPMorgan Chase-nek kell átvennie 1,9 milliárd dollárért.

 

A rossz bankhitelek állami felvásárlásával operáló mentőcsomagból a tervek szerint 250 milliárd dollárt azonnal felhasználhatóvá tesznek, a többit később, fokozatosan, az igények szerint szabadítják fel. Konzervatív republikánus képviselők egy csoportja azonban úgy véli, nem megvásárolnia kellene az államnak a rossz hiteleket, hanem biztosítást kellene rájuk nyújtania – jelentette a BBC.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.