BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutálisan zuhant a forint és a BUX

A magyar deviza minden vezető pénznemhez képest gyengült pénteken reggel, a BUX több mint 1 százalékos mínuszban állt.

Nagyot esett a forint árfolyama a hét utolsó napján. Az eurót a devizapiacokon a 263-as váltási szinten jegyezték, vagyis 3 forinttal drágult. A svájci frank is ismét a 180-as váltási szintet teszteli. A dollár és a jen drágulása még drasztikusabb. A zöldhasú 6 forinttal 207 forintra emelkedett, a jen 10 fillérrel 2,14 forintra ment föl.

A világ második legnagyobb tőzsdéje, a tokiói súlyos veszteséggel zárt reggel. A Nikkei öt százalékos mínuszba került, és ez a rossz hangulat az európai indexeken is látszik. A londoni FTSE 1 százalékos, a párizsi CAC40 1,5 százalékos, a frankfurti DAX 0,6 százalékos mínuszban állt.

 

A BUX is 13300 pontig zuhant a nyitás után, később azonban korrigált, háromnegyed kilenckor már csak 1 százalékos volt a veszteség, és 13551 ponton állt az index. A mutatót az OTP és a Mol rántotta a mélybe. A bankpapír fél tízkor 3,7 százalékos mínuszban 3419 forinton forgott, a Mol 2,5 százalékkal 10905 forintra süllyedt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.