BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éves rekordra erősödött a dollár

Egy éves rekordra erősödött ma a dollár árfolyama. Az euróval szembeni kurzus délutánra 1,315-ös szintre került a nemzetközi devizapiacon.

Az erős dollár miatt csökkennek az árupiaci jegyzések- amelynek többségét amerikai fizetőeszközben jegyeznek. Az amerikai könnyűolaj (WTI) hordójának ára 71 dollárra esett, annak ellenére, hogy várhatóan pénteken az OPEC bécsi rendkívüli ülésén több olajtermelő is csökkenti a felszínre hozott nyersanyag mennyiséget. (Várhatóan Irán 2 és 2,5 millió hordó között csökkentheti a napi kitermelést).

Más árupiaci termékek jegyzése is esett ma: az arany unciájának decemberi szállítása 18,70 dollárral esett 771,30 dollárra. Az ezüst ára 9,76 dollár. A recessziós félelem több éves mélypontra küldte a réz árfolyamát. A kínai gazdaság vártnál jelentősebb lassulása miatt a réz egy fontja ma 2 dollár alá csökkent a londoni fémtőzsdén, a jegyzés 1,992-es értéket érintette, ahol utoljára 2005 december 21-én járt. Az élelmiszerek ára is csökken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.