BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas mínusszal nyitott New York

A Dow Jones már a mai kereskedés elején gyorsan elérte a 3,97 százalékos mínuszt, több mint 358 pontot veszítve értékéből. Eközben az OTP részvénye felfelé száguld, szemben minden nyugati és a magyar piac mozgásával.

Az európai indexek egész nap a negatív tartományban tartózkodtak, egyetlen egyszer sem ütötte át a brit FTSE 100 és a német DAX a keddi záróértéket, így délután az előbbi már -3,63, az utóbbi -3,78 százalékban állt.

A Dow komoly zuhanása már a nyitásban, szintén nem segített Európán.

(A Dow Jones még -3,45 százaléknál.)

A Dow előszelét megérzete a BÉT is, és délután két órától már szépen esett, bár a kereskedési napra inkább a nagy ingadozások, semmint az egyértelmű irtány volt a jellemző.

Kivéve az OTP Bank részényét, amit a nap közben 2386 forintos pillanatnyi mimumáról nagy vevők húztak fel.

Valamivel délután egy után szinte szét tépték a papírért "egymást" a befektetők, s a hatalmas napközbeni mínuszból elképesztő sebességgel közelítette meg az előző napi záróárát a magyar bankpapír.

Akárki is volt a vevő igen komoly bizonytalanságot vállalt azzal, hogy Magyarország most "két dobásból kimarad", ugyanis a BÉT két napig zárva lesz, míg a tengeren túli és más európai börzék nyitva tartanak, így nem lehet előre tudni: rövid távon valóban jól jártak-e a befektetők a mai vételekkel vagy padlót fog majd hétfőn a BUX és fő komponensei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.