BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól jártak, akik a forint gyengülésére spekuláltak

A korábbi jóslatokkal szemben mégiscsak jól jártak azok, akik a nyár derekán bevásároltak dollárból vagy euróból a forint későbbi gyengülésére spekulálva: a hazai fizetőeszköz ugyanis a közös devizával szemben tegnapig 15, a zöldhasúhoz képest pedig jóval több mint 30 százalékot veszített értékéből.

Mindkét, a devizabetéteknél meghatározó fizetőeszközzel szemben július 21-én érte el idei csúcsát a forint, tehát a legjobban azok járhattak, akik ekkor vásároltak be dollárból vagy euróból. Az amerikai fizetőeszköz ebben az időszakban még javában gyengélkedett, így július végén mindössze 143,5 forintot adtak érte a bankközi piacon.

Viszont tegnap délután már 200 forint közelében mozgott a zöldhasú kurzusa, amely felülmúlja a múlt hét végi csúcsokat is. Az eurónál szintén megdőlt a múlt hét végi, 264,3-es zárócsúcs, holott júliusban a 228,5-es szint alá is benézett a bankközi árfolyam.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.