BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Önkéntes egészségbiztosítás az Union-tól

A piacon eddig egyedülálló, önkéntes magán egészségbiztosítási termékcsomagot dobott piacra az Union biztosító. Az értékesítésért az ötletgazda UFS Net Kft. felel, míg a szolgáltatást a spanyol Advance Medical hazai leánya szervezi.

Az új termék, a MultiConto PrivateMed az államinál jobb minőségű egészségügyi szolgáltatáscsomag, amely a járóbeteg szakellátástól az egynapos sebészeti beavatkozásokon keresztül a nagy értékű diagnosztikai vizsgálatokon át a kórházi ápolásig mindent lefed, beleértve a betegszállítást, az egész napos call centeres tanácsadást, illetve páldául a gyógyászati segédeszköz ellátást is - közölte a terméket bemutató sajtótájékoztatón Zsoldos Miklós, az Union biztosító elnök-vezérigazgatója.

A biztosítás nem összegbiztosítás, azaz nem egy előre meghatározott összeget fizet az ügyfélnek mint péládul egy lakásbiztosítás esetén, hanem közvetlenül a szerződött partnernek (ez lehet állami, vagy magánkórház, magánredelő stb.) fizeti meg a beteg ellátásának költségét bizonyos összeghatárokig. A beteg (ügyfél) tehát a biztosítónak fizeti meg a biztosítás díját havonta, a további egészségügyi szolgáltatásokért azonban enek fejében a biztosító fizet az intézménynek.

A terméket három csomagban lehet választani, ára, és a térítési limitek is ennek fényében változnak. Megköthető egyénileg, családokra, és csoportosan is, a díjak eszerint is változhatnak. Átlagosan egyénileg 10 ezer, egy 4 tagú családnak 20 ezer forintba kerül az új biztosítás havonta.

Az értékesítést az UFS Net Kft. múlthét szombaton kezdte meg, az első napokban már 150 szerződést kötöttek. A társaság az UFS Group Holding Zrt. tagja. A cégcsoport fő tevékenységi köre a befektetési, és biztosítási termékek közvetítése mellett a hitelezés, és az ingatlan-közvetítés.

Az Union biztosítás mögött pedig az Advance Medical Hungary Kft. áll mint szolgáltatás-szervező, azaz ő irányítja a betegeket a megfelelő helyre, ő szervezi az ellátást, beleértve a non-stop tanácsadást is. A cég fő tevékenységi köre a nemzetközi második orvosi vélemény szolgáltatás, az orvosi tanácsadás, valamint a biztosítással kapcsolatos kockázatfelmérés, kockázat-elbírálás, kárrendezés. A spanyol anyavállalat szolgáltatásai világszerte több mint 10 millió, Magyarországon 100 ezer ügyfélhez jutottak már el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.