BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OTP: következetesen konzervatív a hitelezési gyakorlat

Teljességgel megalapozatlan minden olyan közlés, amely azt állítja vagy sugallja, hogy az OTP Bank indokolatlanul megkülönböztet akkor, amikor a szigorú kockázatkezelési elveknek megfelelően felelős pénzügyi szervezetként következetesen nem fogad be fedezetként forgalomképtelen ingatlant - áll a bank hétfői közleményében.

Ingatlanfedezet-értékelési rendszerében az OTP Csoport három kategóriába sorolja kockázati szempontból az ingatlanokat, azok forgalomképessége szerint. A minősítés alapját objektív mérő- és mutatószámok (ingatlanforgalmi statisztikai adatok, KSH kistérségi elemzések, új építésű ingatlanok és a forgalmazott ingatlanok arányszáma) adják.

A közel 3200 magyarországi településen található mintegy 4 millió 200 ezer lakóingatlan mindössze 1,5 százaléka tartozik jelenleg a harmadik kategóriába, ezek az ország 300 településén vannak. Ez a 300 település része az ország 28 halmozottan hátrányos kistérségének, amelyek a hétéves EU-s költségvetési periódusban helyzetük javításához európai uniós forráshoz juthatnak.

Éppen ezek a tények támasztják alá a bank szigorú fedezetértékelési rendszerének indokoltságát. A legnagyobb hazai hitelintézet portfoliójának stabil minősége jól tükrözi az eddigi markánsan konzervatív hitelezési gyakorlatot, ami a jelenlegi nemzetközi pénzpiaci helyzet negatív hatásai közepette és a kedvezőtlen reálgazdasági folyamatok miatt kiemelt fontosságú.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.