BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Piaci pletykák: egy külföldi megbízó rántotta le az árfolyamot?

A részvénypiac forgalma 25,7 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények az erősödő Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője meglepőnek nevezte a kereskedés utolsó perceiben történt zuhanást. Elmondta: a kereskedés záró szakaszában komolyabb eladók jelentek meg a piacon, ennek következtében az OTP, a Richter és az index is a napi minimumán zárt.

Az OTP-t záráskor fel is függesztették, árfolyamvesztesége ugyanis meghaladta a 10 százalékot.

Piaci pletykák szerint külföldi eladó interneten adott megbízása rántotta le az árfolyamokat.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője elmondta, hogy külföldön sehol nem volt ehhez hasonló zuhanás, bár a budapesti zárást követően Nyugat-Európában jelentősebben estek az árfolyamok, a feltörekvő piacokon enyhe emelkedés volt a jellemző.

A BUX egész nap pozitív tartományban volt, majd a zárás előtt, 16:00 óra körül kezdett csökkenni, a zárószakaszban pedig bezuhant. A magyar piacon folytatódott a likvidálás, de a korábbi napokhoz viszonyítva jóval kisebb intenzitással. A Richter például a záró szakasz előtt még 32 000 forint körül forgott.

Az OTP részvények ára 645 forinttal, 14,33 százalékkal 3 855 forintra esett, forgalmuk 16,4 milliárd forintot tett ki. A bankpapír árfolyama utoljára 2004 májusában volt ehhez hasonló szinten.

A Mol 495 forinttal, 3,81 százalékkal 12 505 forintra csökkent, 3,8 milliárd forintos forgalomban.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 0,69 százalékkal 725 forintra erősödött, forgalma 2,2 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 3 100 forinttal, 9,69 százalékkal 28 900 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

Szektortársa, az Egis árfolyama nem változott 11 700 forintot ért, forgalma 274,4 millió forint volt.

A BUMIX 1739,77 ponton zárt csütörtökön, ez 42,66 pontos, 2,39 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.