BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európa indexei követték az ázsiai zuhanást

Az Egyesült Államokból érkező negatív vállalati hírek, majd az ázsiai tőzsdék esése magával húzta az európai indexeket is.

A FTSE száz vezető brit vállalatot egybefoglaló indexe 70.43 pontot, a német DAX 101.08 pontot, a francia CAC-40 67.87 pontot veszített eddig a mai napon – tudósít az AP. Korábban a Nikkei 225 pontot, a Hang Seng 703.73 pontot esett.

"A teljes piaci az Egyesült Államokból folyamatosan érkező rossz hírekre figyel" – jelentette ki Sebastien Barbe, a Calyon elemzője. Az elemzők szerint a recesszió hosszabb ideig tart majd és jelentősebb áldozatokat követel majd, mint hitték. A legutóbbi negatív hír az elektronikai termékeket forgalmazó üzletlánc, a Circuit City Stores csődvédelmi kérelme volt.

Nem javított a helyzeten az autógyártó óriások; a Chrysler, a GM és a Ford tanácskozás a kormányzattal, ami a vállalatok kétes jövőjét vetíti előre. A félelmek már a Dow Jones hétfői napját is beárnyékolták, a tőzsde 73.24 pontos veszteséggel zárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.