BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fekete nap a BÉT-en - a régió legnagyobb buktája Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója, a BUX index 6,91 százalékos árfolyamesést követően 10 810,95 ponton zárta a kereskedést.

 A részvényszekció forgalma rendkívül alacsony volt, 14,3 milliárd forint. A vezető nagypapírok közül a kosarat leginkább az OTP húzta le, amelynek árfolyama 9,37 százalékkal csökkent 2320 forintra, ez az értékszint a bankpapír esetében öt és féléves mélypontot jelent. A Mol papírok – amelyek kereskedését fel is kellett függeszteni napközben – 6,91 százalékot veszítettek értékükből, 8755 forintba kerülnek.

Az MTelekom árfolyama történetének legalacsonyabb értékére süllyedt, 4,22 százalékos csökkenéssel 521 forinton végezte a kereskedést, míg a Richter értéke 4,18 százalékkal csökkent, papírjai 24 250 forintba kerültek a záráskor, a gyógyszergyártó árfolyama így három és féléves mélypontra került.

A régiós tőzsdemutatók, bár a budapestinél enyhébb mértékben, de mind zuhanásban zárták a napot. A prágai PX Index mínusz 5,65 százalékkal csökkent (ott az ORCO csoport közel 24 százalékot veszített az értékéből, de a bankpapírok és a CEZ olajcég is hatalmasat zuhant), a varsói WIG-20 mínusz 5,79 százalékkal, míg a bécsi ATX mínusz 3,98 százalékkal csökkent a zárásig

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.