BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lázadnak a Barclays tulajdonosai az Abu Dhabi befektetők ellen

A Pirc nevű befektetői csoport szerint fontos, hogy legalább a befektetők egy csoportja közölje: nem tartja szerencsésnek, hogy a Barlays a közelkeleti befektetőktől várja a helyzet megoldását.

"Legalább a részvényesek egy részének világosan közölnie kell a vállalat vezetésével, hogy nem tartja helyes megoldásnak az Abu Dhabi befektetők bevonását. Közölni kell velük, hogy a döntésért nagy árat fizetnek majd a befektetőket" – nyilatkozta a Times-nak Alan McDougall, a Pirc igazgatója.

Ezzel a remény életben marad, de az esély így is kevés arra, hogy a Barclays lemond tervéről, amelynek keretében 7.3 milliárd fontért a pénzintézet harmadának irányítását adja át az Abu Dhabi befektetőknek. A jövendő vásárlókat a katari befektetési hatóság és Mansour Bin Zayed al-Nahyan sejk vezeti (utóbbi a királyi család tagja és a Manchester City futball csapat tulajdonosa).

A Barclays a közel-keleti befektetők bevonásával oldaná meg likviditási gondjait és így vészelné át a válságot kormányzati segítség nélkül. Jelenleg úgy tűnik, a nagyobb befektetők, például a Legal & General és az Aviva támogatják a tervet, bár a felek egyelőre nem jutottak megállapodásra a feltételeket illetően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.