BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nap végére visszaesett a BUX, 10 ezer alatt a Mol!

A Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója, a BUX Index 2,51 százalékos árfolyam emelkedésre mérsékelte az egész napos szárnyalást (6 százalékon is járt a kurzus), és végül 12 142,98 ponton zárta a kereskedést.

A nagypapírok közül számottevő veszteség érte a Molt, amelynek árfolyamértéke 2,42 százalékkal 9850 forintra csökkent. Szintén veszített értékéből az MTelekom, amely 2,12 százalékos áresést követően 552 forintos papíronkénti áron zárta a hetet.

A harmadik negyedéves eredmény közzétételt követő pozitív hangulat megmaradt az OTP körül, amely 3,25 százalékkal növelte értékét, papírjai 2700 forintba kerülnek. A Richter árfolyama enyhén nőtt, 0,39 százalékkal 25 400 forintra. Az utolsó napon a részvényszekció forgalma a szokottnál magasabb volt, mégsem érte el az idei év átlagát: 21,5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok. A régiós tőzsdemutatók mind emelkedve zárták a kereskedést, legjelentősebben a prágai PX (4,50 százalékkal), de a varsói WIG-20 is (1,51 százalék) és a bécsi ATX (1,16 százalék) a zöldmezőben tudott maradni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.