BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

PSZÁF: visszaszorítanák a pénzügyi bűncselekményeket

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és a Rendőrtiszti Főiskola (RTF) „Új kihívások a pénzügyi szektorban, a pénzügyi visszaélések visszaszorítása és megelőzése, közös fellépés” címmel konferenciát szervez.

 A pénzügyi visszaélések elleni közös fellépés fontosságát mutatja az, hogy a felmérések szerint 2007-ben a pénzügyi szektort több mint 21 000 bűncselekmény érte, és az ezek kapcsán érintett kárérték meghaladja a 30 milliárd forintot.

Kiugróan magas a csalások száma, amelyek jellemzően magánokirat-hamisítással párosulva valósultak meg. A PSZÁF 2007-ben mintegy 1500 pénzügyi visszaélési témájú ügyet közvetített a hatóságok és a pénzügyi intézmények között. A Felügyelet tavaly tizenhárom cél- és négy témavizsgálatot végzett ilyen ügyekben. A rendezvény keretében az ORFK és a Lízingszövetség együttműködési megállapodást köt a gépjármű finanszírozási visszaélések visszaszorítására, megelőzésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.