BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Európa utolsó diktátora" 3 milliárd dollárt kér Moszkvától

Fehéroroszország 3 milliárd dolláros segítséget kér gazdasága felélénkítésére. Moszkva azonban csak akkor hajlandó segíteni, ha Fehéroroszország elismeri a Grúziától elszakadt területek függetlenségét.

Alekszandr Lukasenko hétfőn érkezik Moszkvába, hogy 3 milliárd dolláros segítséget kérjen Dmitrij Medvegyevtől országának. A Kommersant meg nem nevezett külügyminisztérium forrásokra utalva azt írta, hogy Oroszország akkor hajlandó segíteni Fehéroroszországnak, ha utóbbi elismeri a Grúziától elszakadt Dél-Oszétia és Abházia függetlenségét – tudósít az AP.

Lukasenkó már másodszor fordul Oroszországhoz segítségért, korábban két milliárd dollárt kért és kapott vergődő gazdasága megsegítésére. Fehéroroszország 2 milliárd dolláros IMF-hitelt is felvett és 5 milliárd dollárt kérne az Egyesült Államoktól is, annak ellenére, hogy Washington "Európa utolsó diktátorának" nevezte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.