BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az új béren kívüli juttatás!

Az OTP csoport bevezette a Cafeteria kártyát, amely multifunkciós kártyaként működik, egyszerre több egyenleg, és béren kívüli juttatás kezelését teszi lehetővé.

Jelenleg a béren kívüli juttatások felhasználása a piacon döntően különféle papírutalványokon keresztül történik. Az OTP Cafeteria kártya előnye, hogy az eddigi, több típusú utalvány helyett a kínált szolgáltatások egy kártyával vehetők igénybe, és vásárláskor a költés pontos összegét vonják le.

Az elektronikus kártya a munkáltatók számára is könnyebbséget jelent, hiszen kevesebb az adminisztrációjuk azáltal, hogy online felületen zajlik a kártyák és az utalványok megrendelése, feltöltése - további disztribúciós feladatok nélkül. A cafeteria elemek teljes adminisztrációja az ügyfélkapun keresztül online zajlik, ha egy munkavállalót már egyszer regisztráltak, akkor az adatai megmaradnak, és csak változás esetén szükséges azt frissíteni.

A szolgáltatás igénybevételekor a fizetés POS terminálon keresztül történik, a kártyatulajdonos aktuális egyenlegét a vásárlás után azonnal nyomon tudja követni a termináli bizonylaton. Az aktuális egyenleg továbbá telefonon és interneten is lekérdezhető. A kártyával hat különféle szolgáltatási típus érhető el: egészségpénztári szolgáltatások, hideg és meleg étkezés, iskolakezdési hozzájárulás, ajándék utalvány, kultúra utalvány).

Az általános megszorítások miatt az azonnal felhasználható adómentes juttatások egyre népszerűbbek a munkáltatók körében. Arra számítunk, hogy az OTP Cafeteria kártya praktikussága és kevés adminisztrációt igénylő háttere miatt idővel a legelterjedtebb eszközzé válik a béren kívüli juttatások felhasználásakor – nyilatkozta Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezetője hozzátette, hogy az OTP Cafeteria kártya a jelenlegi Egészségkártya összes szolgáltatását tudja nyújtani, és reményei szerint az új termék is nagymértékben hozzájárul az egészséges életmód, a prevenció és az öngondoskodás népszerűsítéséhez. Elmondta továbbá, hogy a jelenlegi Egészségkártyák érvényességének megszűnésekor további egészségpénztári tagság esetén a tagok már automatikusan Cafeteria kártyát fognak kapni, amellyel ugyanúgy igénybe vehetik az egészségpénztári szolgáltatásokat, mint korábban. Vagyis a tagok ilyen szempontból nem fogják érzékelni a változást.

A kártya segítségével a juttatások rugalmasan – az utolsó feltöltéstől számított 24 hónapig felhasználhatók (kivéve az iskolakezdési utalványt). Amennyiben a kártya elveszik, letiltható – így a rajta szereplő összeg nem vész el. További előnye még, hogy a jelenlegi utalványforgalom legnagyobb részét bonyolító beváltóhelyek túlnyomó többségben már rendelkeznek OTP Bank kártyaelfogadási szerződéssel és POS terminállal, vagyis az elfogadóhelyek számának növelése biztosított. Jelenleg a nagy áruházláncokkal történik a folyamatos kapcsolatfelvétel és a szerződés előkészítés.

A multifunkciós kártyát várhatóan már jövőre hitelkártya-funkcióval is bővítik, de további lehetőségek bevonását is vizsgálják. A kártya kibocsátója az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Egészségpénztár és az OTP Bank Nyrt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.