BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Lehetséges, hogy a befektetők kezdenek visszaszivárogni a piacra"

Folytatódott novemberben a tőkekivonás az Egyesült Államokban is a befektetési alapokból, de annak mértéke már jóval kisebb volt, mint a két, előző Lehman-csőd miatti pániktól uralt hónapban – állapította meg a Lipper Inc. jelentésében.

A tizenegyedik hónapban bő 40 milliárd dollár távozott az alapokból, a részvényalapok 26,4, a kötvényalapok pedig 16,7 milliárd dollárt veszítettek az ügyfelek hűtlensége miatt. (Októberben még a részvényalapokból 86,3 milliárd, a kötvényalapokból pedig 44,4 milliárd dollárt vontak ki.) A tőkepiacokon uralkodó bizonytalanság a pénzpiaci alapoknak kedvezett, amelyekbe ismét rekordmennyiségű tőke, 121,6 milliárd dollár áramlott.

Lehetséges, hogy a befektetők kezdenek lassan visszaszivárogni a piacra – mondja Tom Roseen, a Lipper vezető elemzője, hozzátéve, az emberek valószínűleg most tesztelik a piacot, elérte-e már az alsó határt az árfolyam, és kezdenek-e már az árak fölfelé indulni. A tőzsdék mindenesetre még novemberben is estek: a Dow Jones Industrial Average például a tizedik hónapban elszenvedett 14,1 százalékos bukást a következőben további 5,3 százalékos eséssel fejelte meg.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.