BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tíz éve figyelmeztettek az 50 milliárdos csalásra - hiába

Az Egyesült Államok legfőbb pénzügyi felügyeleti szerve, az Értékpapír- és Tőzsde Bizottság (SEC) belső vizsgálatot rendelt el, hogyan történhetett meg, hogy nem fedezték fel hamarabb Bernard Madoff 50 milliárd dolláros pénzügyi csalását.

A BBC szerint kiderült, hogy a Security and Exchange Commission (SEC) már csaknem tíz évvel korábban, 1999-ben kapott figyelmeztetéseket a Wall Street közismert figurájával kapcsolatban. Andy Gallacher, a BBC washingtoni tudósítója szerint Madoff lényegében a világ legnagyobb piramisjátékát irányította.

Christopher Cox, a SEC elnöke kijelentette: legalább 1999-ig visszamenőleg hangzottak el hihető és konkrét állítások Madoff pénzügyi szabálytalanságairól, azokra ismételten fel is hívták a SEC munkatársai figyelmét, de ők sohasem tettek ajánlásokat a SEC-nek intézkedésre.

Ez azt jelenti, hogy a munkatársaknak azokra az adatokra kellett támaszkodniuk, amelyeket Madoff cége önkéntesen szolgáltatott, ahelyett, hogy beidézték volna őt tájékoztatások megadása végett - mondta a SEC elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.