BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A második világháború óta a legrosszabb adatokat várják az USA-ban

A mai napon jelentik be hivatalosan az elbocsájtási adatokat az Egyesült Államokban. Elemzők szerint a számok a második világháború vége óta a legrosszabb eredményt mutatják majd.

A félelmet a már nyilvánosságra hozott decemberi adatok is alátámasztják: csak decemberben 550 ezerre növekedett az a munkanélküliek száma az Egyesült Államokban, a múlt havi adat 34 éve a legnagyobb növekedést mutatta – jelenti a Reuters.

Barack Obama egyelőre nem árult el részleteket a nemsokára életbe lépő új élénkítő csomagról, amely adócsökkentést és a közkiadások emelését tartalmazza és amely várhatóan mintegy 800 milliárd dollárra rúg.

Miközben a befektetők a negatív hírekre várnak, a központi bankok újabb kamatcsökkentési hullámot indítottak el, a Bank of England 50 bázispontos csökkentésével a pénzintézet XVII. századi megalapítása óta legalacsonyabb alapkamatot vezettek be. Szintén rekord mértékű csökkentéssel 2,5 százalékra szabta az alapkamatot a koreai központi bank.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.