BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre többet nyúlunk a bankkártyánk után

Kétszámjegyű növekedést hozott a Visa Europe kártyatársaságnak a tavalyi év: 11 százalékkal többször, és 10,3 százalékkal nagyobb értékben fizettek az ügyfelek kártyáikkal tavaly, mint 2007-ben.

A kibocsátó tavalyi eredményeit tegnap sajtótájékoztatón ismerette Jörg Metzealers, a Visa Europe regionális igazgatója, aki elmondta: 2008-ban 883 milliárd eurót költöttek el Európában Visa plasztikkal. Ennek háromnegyedét hagyományos betéti kártyán, míg egynegyede már hitelkártyán keresztül forog.

Tavaly 5,3 százalékkal nőtt világszerte a Visa-logós plasztikok száma, így év végén már összesen 361,2 millió-val fizettek tulajdonosaik, igaz, átlagosan kisebb értékben. Több mint fél százalékkal, 56 euróra csökkent ugyanis az egy tranzakcióra jutó költések összege, amelyet a vállalat vezetője csak részben magyarázott a gazdasági válság hatásaival, másrészt viszont szerinte ezt bizonyos fogyasztási cikkek, például a benzin árának jelentős csökkenése okozhatta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.