BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi lesz ma a börzén? Mindeki máshogyan látja

Különbözőképp látják az MTI által megkérdezett elemzők a piac alakulását Budapesti Értéktőzsde keddi kereskedési napján.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy pozitív nyitás, a nap folyamán pedig a hétfői emelkedő irányzat folytatódása várható. "Van honnan visszapattanni" - fogalmazott az elemző, aki leginkább az OTP és a Mol emelkedésével számol. Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője ezzel szemben a hétfői kereskedés minimális korrekciójára számít kedden reggel, ennek megfelelően "vékony mínuszos nyitással" számol. A napi trendet a 10 órára várt eurózónabeli üzleti hangulatindex határozhatja meg. A kereskedés irányára, bár kisebb mértékben, szintén hatással lehetnek a délután megjelenő amerikai makroadatok - vélekedett.

Illés László szerint a forint árfolyammozgása már beépült a két gyógyszergyártó papírjainak árfolyamába, az OTP és a Mol esetében pedig a piaci hangulat dönt majd. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 256,10 pontos, 2,19 százalékos emelkedéssel, 11.926,51 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 11,8 milliárd forint volt hétfőn, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest. A Mol 480 forinttal, 5,27 százalékkal 9.580 forintra erősödött. Az OTP részvények ára 136 forinttal, 6,07 százalékkal 2.376 forintra nőtt.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,22 százalékkal 580 forintra emelkedett. A Richter papírok árfolyama 610 forinttal, 2,06 százalékkal 28.990 forintra csökkent. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 220 forinttal, 1,81 százalékkal 12.390 forintra erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.