BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem éltek az előtörlesztési lehetőséggel a devizahitelesek

Bár a Pénzügyminisztériummal tavaly megállapodott bankok többsége kínált a devizahiteles ügyfeleinek kedvezményes előtörlesztési lehetőséget, ezt kevesen használták ki.

 Még az OTP Bank sem tapasztalt kiugró növekedést ezen a téren, pedig ajánlata rendkívül gáláns volt: január végéig elengedte az előtörlesztési díjat minden kölcsön, még a forintalapú hitelek esetében is.

A lanyha érdeklődést persze az is okozhatta, hogy nem érte volna meg visszafizetni a tartozást, amikor a hiteldevizák, így a svájci frank árfolyama erős a forinthoz képest, ilyenkor ugyanis a devizában nyilvántartott tőketartozás is nagyobb, így akár több millió forintot is bukhatott hitelén egy átlagos ügyfél.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.